Szabadkígyósi Majális 2015. május 1.

Különleges eseményre ébredhettek Szabadkígyós lakói 2015. május 1-jén, mert a régi időket idézve Tóth Lajos és zenésztársai zenés ébresztővel kedveskedtek a község apraja-nagyjának. Utcáról utcára járva harsogott a mulatós ébresztő zene. Sok háznak nem csak az ablaka, de az ajtaja is kitárult, nosztalgiázás közben.

Ez adta meg a 10-kor kezdődő retro majális alaphangulatát. A kastélyparkba kilátogató családok változatos programokból választhattak. Volt rendőrségi járműbemutató, és a gyerekek örömére akár dudálni és szirénázni is lehetett. A délelőtt egyik kedvenc programja volt az air-soft bemutató, melyet a mezőberényből érkezett 15 fős csoportnak köszönhettük. A látványos bemutató után hosszú sorok kígyóztak a puskákra várva, hiszen a bemutatót tartók segítségével a fegyvereket bárki kipróbálhatta, melynek eredményeként 12.000 db lőszer fogyott el. 11 órakor került sor a Szabadkígyós májusfa felállítására. A Szélben lengedező színes szalagok  mellett hallgathatuk meg Balogh József polgármester úr ünnepi köszöntőjét.

A délutánnak két nagy látványossága volt, az egyik a kutyás bemutató……

A másik a Lehoczki testvérek látványos gulyás bemutatója volt. A karikások csattogtak, a lufik durrogtak, a nézők pedig tátott szájjal nézték a gulyás öltözékbe öltözött legényeket. Néhány bátor vállalkozó a karikás ostort is kipróbálhatta. Valljuk be, kisebb- nagyobb sikerrel. A  majális alatt ügyességi programot zajlottak, melyekért a résztvevők tombola jegyet kaphattak. Ilyen volt például a terepfutás, a lekváros lángos evő verseny, a bálagurító , és a lőcsöskocsi húzó verseny. A gyerekek kezében egyre csak gyűltek, és gyűltek a tombola jegyek. Ezen közben a felnőttek szakavatott kísérővel látogathatták meg a kastélyt. Sokan fáradtságot sem ismerve 150 lépcsőfokot is megmásztak a toronyba. Pihenés képpen a gyerekekre ugrálóvár és arcfestés  várt. Kortól függetlenül bárki kipróbálhatta a népi játékokat, vagy részt vehettek az önszerveződő focibajnokságon. A gyerekek fagyival és ingyen palacsintával, a felnőttek csapolt sörrel hűtötték magukat, míg a háttérben az egész napi retró zenét Lipták Csaba biztosította. 16 órakor került sor tombolahúzásra, és a sok felajánlott tombolatárgyaknak köszönhetően kevesen maradtak nyeremény nélkül. Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát, aki ellátogatott ezen a szép kora nyári napon a Wenckheim- kastélyba.

Képek: 

Kategóriák: