Kedves Szabadkígyósiak!
Idén is dönthetnek arról, ki kapjon Közösség díjat!
Rengeteg civil szervezettel, aktív csoporttal dolgoztam együtt életemben, és magam is soknak voltam tagja. Hiszem, hogy a közösségek ereje mindannyiunk számára fontos érték! Ezért döntöttem úgy 2021-ben – hagyományteremtő szándékkal -, hogy az adózott képviselői jövedelmemből Békés megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselőjeként kitüntető díjat adományozok a választókerület településein működő civil szervezetek, közösségek tevékenységének elismerésére.
A díjat azoknak a szervezeteknek, önszerveződő csoportoknak szeretném adományozni, amelyek az előző évben a legtöbbet tették a kultúra, közművelődés, egészségvédelem, hagyományőrzés, sport, képzés, ismeretterjesztés, településfejlesztés, közösséggondozás, szociális tevékenység, környezet- és természetvédelem, polgárőr mozgalom illetve egyéb tevékenységek területén.
Arról, hogy kik kapják a díjat, nem én, hanem az itt élők dönthetnek! A szabadkígyósi polgárok véleményét kérem, hogy mely közösségek végezték legjobban a munkájukat. A Szabadkígyóson működő közösségek szabadkígyósi (lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező) magánszemélyek szavazataira számíthatnak.
A díjjal és a szavazással kapcsolatban további információk a honlapomon érhetők el az alábbi linken:
Szavazni a honlapomon, továbbá a Polgármesteri Hivatalban elhelyezett nyomtatott szavazólapon lehet.
A voksolás 2022. február 1-től 28-ig tart.
A kitüntető cím átadására idén is márciusban kerül sor.
Az elnyerhető díj: hetvenezer forint pénzjutalom, valamint oklevél, mely tartalmazza a „KÖZÖSSÉG DÍJ” megnevezést, továbbá a díjazott közösség nevét, a település nevét, ahol a közösség működik és a díj adományozásának évszámát.

Kategóriák: Egyéb