Megújult a régi orvosi rendelő a Magyar Falu Program keretében, a szabadkígyósi civileknek ad otthont ezután!

Szabadkígyós Község a Magyar Falu Program keretén belül a „Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás – 2020” című, MFP-KTF/2020 kódszámú pályázat keretében 9.881.783 Forintos támogatást nyert el.

A rendelkezésre álló támogatás javarészt az önkormányzat tulajdonában álló régi orvosi rendelő épületének felújítására lett felhasználva. A Szabadkígyós Iskola utca 4. szám alatt „Civil ház” elnevezéssel felújításra került az ingatlan, ahol a szabadkígyósi civil szervezeteknek kívánunk kényelmes, és modern körülményeket biztosítani segítve ezzel a közösségszervező feladatukat.

A felújításnak köszönhetően mosdó, zuhanyzó és konyha kialakítása mellett energiahatékony hűtő fűtő klímával kívánjuk biztosítani a téli fűtését és a nyári hűtését az épületnek. Felújításra került az épület ereszcsatornája és bádogozása, valamint a belső burkolata a helységeknek, összesen közel 8,5 millió forintból.

Mindemelett pedig eszközbeszerzés keretében berendeztük az épületet. A konyha tűzhellyel, mosógéppel, konyhaszekrényekkel került felszerelésre, valamint az utcára néző két nagytermet egybenyitottuk, és szintén bebútoroztuk. Ülőgarnitúrát, székeket, asztalokat, polcokat, szekrényeket, komódokat vásároltunk, függönyökkel szépítettük, összesen 850.000 Forintból.

Így a közösségi programok szervezéséhez kapcsolódó rendezvényeink színvonalasabbá és kényelmesebbé válhat, felélénkítve ezzel Szabadkígyós közösségi életét.

Nagyon jó lehetőség nyílt a kistelepüléseknek a Magyar Falu Programnak köszönhetően, amellyel helyben tudjuk tartani a már meglévő lakosságot, és új lakók betelepülését is ösztönözni tudjuk azáltal, hogy a helyi identitástudat erősítése érdekében több, színvonalasabb és sokszínűbb programokra tudjuk invitálni az itt, és a környéken élőket. Köszönjük a támogatást.