Védőnői eszközbeszerzés történt Szabadkígyóson a Magyar Falu Program keretében

Szabadkígyóson évtizedek óta 2 háziorvos végzi a gyermek és felnőtt háziorvosi alapellátást, valamint egy fő a védőnői alapellátást. Az alapellátások mindegyikében régiek a mindennapi használatban lévő eszközök, ezért a Magyar Falu Programnak köszönhetően e projekt keretében sikerült lecserélni a legszükségesebb elavult eszközök nagy részét.

A projekt keretén belül irodabútorokat (irodaszéket, íróasztalt, polcokat), számítógépet, hallásvizsgáló készüléket, és egyéb modernebb vizsgálati eszközt sikerült biztosítani a védőnőnk számára. A fejlettebb számítástechnikai és vizsgálati eszközök segítségével rövidebb lett az adminisztrációra fordított idő, és ezáltal több, minőségi idő jut a vizsgálandó gyermekekre, a velük és a szüleikkel való kommunikációra, és a vizsgálatok is elviselhetőbbek a kicsiknek, ha kevesebb ideig tartanak. A korszerűbb eszközök pedig lehetőséget biztosítanak a minőségibb tanácsadásra, egyes esetekben a prevencióra.

Továbbá, bár Szabadkígyós településen mindig zavartalan és kifogástalan volt az egészségügyi alapellátások biztosítása, hiszen megfelelően képzett szakemberek állnak a település lakói rendelkezésére, és a beszerzett eszközök segítségével néhány olyan vizsgálatot is el tud végezni a védőnő a helyszínen, amelyet eddig nem. Nagyon nagy köszönet a Magyar Falu Programért!