Megújult a polgármesteri hivatal Szabadkígyóson

Szabadkígyós Község a Magyar Falu Program keretében a
„Faluházak felújítása – 2020” című, 

MFP-FHF/2020 kódszámú pályázati kiírás keretében
28.007.991 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázati támogatásból a Polgármesteri Hivatal épülete újult meg, a munkálatok elsődleges célja az épület energetikai hatékonyságának növelése volt. A munkálatokkal megbízott kivitelező felújította a 60-as években épült Polgármesteri Hivatal tetőszerkezetének héjazatát: a cserép leszedése után az avult lécezést újra cserélték, előtte a teljes felületet párazáró fóliával terítették be. A gondosan leszedett cserepeket újra felhasználták, az esetleges törésekből adódó hiányt pótolták.

A belső térben elvégezték az elektromos hálózat teljes rekonstrukcióját, az új vezetékek horonyba elhelyezett csövekbe kerültek, energiatakarékos lámpatesteket és fényforrásokat helyeztek el. Korszerűsítették a fűtési rendszert, és kiépítettek egy 15 KW kapacitású napelem rendszert, melynek köszönhetően a korábbi elavult konvektoros gázfűtést energiatakarékos hűtő-fűtő klímaberendezésekkel váltották ki, melyek télen az épület fűtését, nyáron hűtését hivatott ellátni.

Beltéren kijavították a sérült falrészeket és kifestették az egész épület falfelületeit. A pályázat lehetőséget biztosított arra, hogy az irodák bútorzata részben megújuljon: szekrényeket, íróasztalokat sikerült vásárolni, a nagyterem új szőnyegborítást kapott. Mindezek lehetővé teszik, hogy a hivatalban dolgozók munkájukat komfortosabban végezzék, az ügyfelek szép, kulturált környezetben intézhessék ügyeiket.