Kedvezményezett neve: Szabadkígyós Község Önkormányzata

Projekt címe: „Óvodai udvar fejlesztése és biztonságosabbá tétele Szabadkígyóson”

Szerződött támogatás összege: 4.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A Főkedvezményezett Szabadkígyós Község Önkormányzata tartja fenn a többcélú köznevelési intézményt, a Szabadkígyósi Általános Művelődési Központot, melynek keretein belül működik az óvoda és bölcsőde. Mindkettő felvételi körzete Szabadkígyós közigazgatási területe.

Az óvoda 720 négyzetméteres épülete 5300 négyzetméteres parkosított udvaron helyezkedik el.
A projekt keretein belül telepíteni kívánunk olyan speciálisan, a célzott 3 év feletti korosztálynak tervezett és kivitelezett mászó játékot, amely esztétikumában és funkciójában is megfelel. A játékok megfelelő rögzítéséről és az ütéscsillapító felület kialakításáról is gondoskodunk.
Pályázatunkban továbbá az intézmény területének utcafronti részét esztétikus kivitelű új horganyzott kerítés telepítésével kívánjuk ellátni, míg a körbe futó kerítést a funkcionális szempontokat figyelembe véve egyszerűbb kerítéssel terveztük megoldani.

A projekt átfogó céljai:

Mindezek a felújítások és eszközbeszerzések hozzájárulnak ahhoz, hogy az intézménybe járó óvodások optimális udvari környezetben töltsék napjaikat.
A gondozó-nevelő munkát végző pedagógusok és segítők részére olyan biztonságos infrastrukturális környezet áll rendelkezésre, melyek a kisgyermekek egészséges testi fejlődéséhez hozzájárulnak, kiegyensúlyozott személyiséggé válnak.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. év 07. hó 31. nap

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-16-BS1-2018-00036