Kedvezményezett neve: Szabadkígyós Község Önkormányzata

Projekt címe: „Óvodai udvar fejlesztése és biztonságosabbá tétele Szabadkígyóson”

Szerződött támogatás összege: 4.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A Főkedvezményezett Szabadkígyós Község Önkormányzata tartja fenn a többcélú köznevelési intézményt, a Szabadkígyósi Általános Művelődési Központot, melynek keretein belül működik az óvoda és bölcsőde. Mindkettő felvételi körzete Szabadkígyós közigazgatási területe.

Az óvoda 720 négyzetméteres épülete 5300 négyzetméteres parkosított udvaron helyezkedik el.

A projekt keretein belül olyan speciálisan, a célzott 3 év feletti korosztálynak tervezett és kivitelezett mászó játékot kívántunk telepíteni, amely esztétikumában és funkciójában is megfelel. A játékok megfelelő rögzítéséről és az ütéscsillapító felület kialakításáról is gondoskodtunk.

Pályázatunkban továbbá az intézmény területének utcafronti részét esztétikus kivitelű új horganyzott kerítés telepítésével láttuk el, míg a körbe futó kerítést a funkcionális szempontokat figyelembe véve egyszerűbb kerítéssel oldottuk meg.

Az alábbi célok valósultak meg a projekt kivitelezése során:

A felújítások és eszközbeszerzések hozzájárultak ahhoz, hogy az intézménybe járó óvodások optimális udvari környezetben töltsék napjaikat.

A gondozó-nevelő munkát végző pedagógusok és segítők részére olyan biztonságos infrastrukturális környezet áll a jövőben a rendelkezésükre, melyek a kisgyermekek egészséges testi fejlődéséhez hozzájárulnak, kiegyensúlyozott személyiséggé válnak.

A projekt befejezési dátuma: 2021. év 07. hó 01. nap

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-16-BS1-2018-00036