Szabadkígyós Polgármesteri Hivatala az alábbiakról tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot: Ár stoppos tüzelőanyag vásárlásra a Gyulai Erdőgazdálkodásnál van lehetőségük.

Az erdőgazdálkodás honlapján összefoglalva az alábbi tájékoztatás található:
„A Kormány 355/2022. (IX. 19.) Korm. rendelete alapján elindult a kormány által meghirdetett tűzifaprogram, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál háztartásonként 10 köbméter tűzifát lehet egységes, maximált áron vásárolni.

Részletes információk a vásárlás helyszíneiről, feltételeiről és menetéről
A kormány a tűzifával az idei télre még nem rendelkező magyar családok ellátása és a lakossági igények kiszolgálása érdekében tűzifaprogramot indított. A kezdeményezést nem szociális szempontból, hanem az energia veszélyhelyzet megoldása érdekben hirdették meg, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységesen maximált áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben.
Az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki.
A tűzifaprogram az Agrárminisztérium 2022. szeptember 18-i bejelentése alapján veszi kezdetét az állami erdészeti társaságoknál. Háztartásonként maximum 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható, de van lehetőség a maximális mennyiségnél kevesebb, illetve részletekben történő vásárlásra is.
A Tűzifaprogramban keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa vásárolható; az egyes állami erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetétel szerint. A programban átlagosan 1 méter vagy annak többszöröse szerinti hosszúságú darabokra vágott feldolgozatlan hengeres faanyag vásárolható.
A program keretében az állami erdőgazdaságoknál vásárolható hengeres tűzifa egységes, maximált, forgalmi adót is tartalmazó ára tűzifa fajtánként, erdei köbméterenként:

Keménylombos: 30 000 Ft/erdei köbméter

Lágylombos: 19 000 Ft/erdei köbméter

Fenyő: 19 000 Ft/erdei köbméter

A tűzifa szállításának díját az ár nem tartalmazza, az átvételi pontról a felhasználási helyre, azaz a háztartásokig történő szállításról, illetve a fa feldolgozásáról a vásárlónak kell gondoskodnia.
A program keretében magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek vásárolhatnak tűzifát a lakcímkártyájuk bemutatásával. A felhasználási hely az igénylő lakcímét igazoló hatósági igazolványán (lakcímkártyán) feltüntetett, címadatokkal megjelölt hatályos tartózkodási hely, vagy ennek hiányában lakóhely.
A Tűzifaprogramban a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége.
Az értékesítési helyeken történik a fa megrendelése és az egységes, maximált ár befizetése. A program keretében vásárolt tűzifát a vásárlók kizárólag az állami erőgazdaságok által meghatározott helyen és módon vehetik át.
A működési területi lista mutatja meg azt, hogy mely település lakói melyik állami erdőgazdasághoz fordulhatnak, amennyiben élni szeretnének a Tűzifaprogram adta lehetőségekkel.

Tisztelt tűzifa iránt érdeklődő!

Kérjük, hogy az óriási érdeklődés miatt e-mailben adja meg nevét, lakcímét, telefonszámát és igényét! Sok száz e-mail érkezett csak ma, ugyanennyi telefonhívás. Az e-maileket folyamatosan dolgozzuk fel, telefonon csak nagyon korlátozott számú igénylést tudunk fogadni. Mindenkit értesíteni fogunk az e-mail alapján.
E-mail: dalerdzrt@dalerd.hu
Köszönjük türelmüket!”

DALERD Zrt. Gyulai Erdészet
Cím: 5700 Gyula, Kárpát u. 4.
Postacím: 5701 Gyula, Pf. 34
Telefon: +36/66-463-511
Telefax: +36/66-465-655
E-mail: gyulaierdeszet@dalerd.hu
GPS /WGS’84/ – koordináták:
Erdészet – Lat: N46° 39′ 15,84″
 Lon: E21° 16′ 23,02″

Amennyiben az e-mailben történő megrendeléshez segítségre van szüksége, ügyfélfogadási időben a Szociális Alapszolgáltatási Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, családgondozója nyújt segítséget.

Szabadkígyós Polgármesteri Hivatala

Kategóriák: Egyéb